Inspiration og vejledning

Søger du inspiration eller vejledning, så kig med her. Først for finder du en elektronisk udgave at vores katalog, hvor der både er vejledninger samt introduktion til de forskellige produkter. Yderligere er der er galleri, hvor du kan se nærmere på hvad andre i tidens løb har lavet med MakeMake's materialer.

Hvis du er interesseret i at se de projekter vi i tidens løb har lavet i MakeMake's søsterselskab Zooply, kan du se nærmere her. I Zooply laver vi anlæg og dekorationer til zoologiske haver og andre attraktioner

 

Herunder finder du også guides med filmvejledning til at lave afstøbningsforme med silikone, både til støbning og indtryk, samt til at lave halloween græskar eller lille skulptur i dekorationsbeton.

Dekorationsbeton er en modellerbar specialbeton, som er 3 gange stærkere end almindelig beton og kan stå både inde og ude, samt over og under vand. Den føles som ler at arbejde med og er derfor et oplagt materiale for nybegyndere, der gerne vil lave deres egen skulptur eller akvariebaggrund, såvel som den professionelle skulptør.

Derfor er der også guides til hvordan du kan lave havedam, akvariebaggrund og terrariebaggrund i betonen. Dekorationsbeton kan endda holde i saltvandsakvarier.

Er du mere til støbning kan du også finde vejledning til hvordan du laver dine egne latexforme med flydende latex. Forme i latex er elastiske og kan bruges både til at støbe beton og gips.

Til dette formål kan du f.eks. bruge MakeMake's støbebeton. Afstøbningsbetonen er 5 gange stærkere end almindelig beton og er finkornet, så dine afstøbninger får en flot og detaljeret overflade. Ydeligere er den vibreringsfri, så luftboblerne selv kommer op til overfladen. Luftbobler kan alligevel bliver fanget langs kanten på vej op, og derfor skal man lige banke lidt på formen så de løsner sig.

 

Vil du lave afstøbning af kroppen, såsom afstøbning af baby hånd eller babyfod kan du bruge alginat. Alginat er et gummimateriale lavet på alger og er ufarligt. Det har en kort hærdningstid på få minutter og er derfor veloplagt til 3D afstøbning / kropsafstøbning.

Herunder finder du også flere vejledninger til hvordan du kan lave din egen unikke afstøbning af familiens hænder eller babyens fod.

MakeMake har et unikt farvekoncept hvor du kan købe farvepigmenter og bindemiddel hver for sig. Dermed betaler du kun for de vigtigste ingredienser i malingen og betaler ikke for unødvendige tilsætningsstoffer i malingen.

På den måde kan du også bedre udnytte alle farvepigmenternes og bindemidlets anvendelsesmuligheder. F.eks. kan farvepigmenterne også bruges til indfarvning af beton og gips, samt latex.

Derudover kan de blandes med bindemidlet Colour Fix for at lave en ekstremt stærk betonmaling. Malingen suges ind i overfladen af betonen, og skaller derfor heller ikke af. Colour Fix kan både anvendes som bindemiddel, men også som lak. Det duer ikke kun til betonmaling, men også til gipsmaling, tekstilmaling, maling og lak til sten med sugende overflader - ja faktisk de fleste sugende overflader.

Her finder du vejledning i at blande farver med MakeMake's farvepigmenter og Colour Fix og generel vejledning i hvordan du blander malingen op.