Smukt gør-det-selv påskepynt

Her finder du et hyggeligt og kreativt projekt for hele familien. Det er nemt at gå til og familiemedlemmer i alle aldre kan være med. I denne inspirations vejledning viser vi dig nemlig, hvordan du nemt og billigt kan lave flot gør-det-selv påskepynt til påskebordet eller til at gøre påskestemningen komplet.

 

I denne vejledning bruger vi følgende materialer:

 

1.     Støb figurer

Det første man skal gøre, er at vælge sig en form, man vil støbe i. Vi valgte nogle af vores silikoneforme med påskemotiver.

(Psst, man kan også lave sine egne forme med latex eller flydende silikone, men mere om det senere).

 

Dernæst fandt vi vores støbegips, skål og piskeris frem. Vi blandede gips og vand i følgende forhold: en pose gips til 4,3 dl vand. Dette var for at få en mere let flydende støbegips. Da gipsen var rørt godt ud og uden klumper, hældte vi støbemassen i vores forme.

 

Hvis man har blandet en større portion og/eller har en stor skål at hælde fra, kan man godt komme til at fylde rigeligt i sine forme, så det flyder lidt over. Ingen problem der. Vi tog blot en lille plastik paletkniv og fjernede det overskydende støbemasse. Hvis man alligevel har nogle gipsstøbeemner, der er blevet lidt overfyldte og stikker lidt ud på ”bagsiden”, så kan man bruge helt almindeligt sandpapir til at slibe dem til.

 

En af vores silikoneforme, vores små motiver af gulerødder, synes vi også kunne være fine til at hænge op og silikoneformen var desuden oplagt til dette. Da vi havde hældt støbemassen i disse forme, lod vi det stå lidt. Omkring 5 minutter, sådan at det bliver lidt hårdere. Derefter tog vi nogle stykker af grillspyddene, som vi havde klippet i små 1-2 cm stykker og pressede blidt igennem toppen af vores gulerodsform. Da de stod som vi ville have dem, lod vi det hele tørre.

2.     Afformning

Da gipsen var helt hærdet, vi ventede et par timer, kunne vi trykke vores emner ud af silikoneformene.

 

Ved vores gulerødder med grillspyd i, pressede vi forsigtigt grillspyddet helt igennem, så vi fik et fint hul.

3.     Maling

Efter at have trykket emnerne ud af formene, var vi klar til at male. Her brugte vi vores Colour Fix og en række af vores farvepigmenter. Vi blandede en række af påskefarver og fattede vores pensler. Til at male de helt fine detaljer, gjorde vi vores maling lidt tykkere ved at tilsætte lidt tykner.

 

Hvis du vil lære mere om hvordan du selv blander farver, kan du læse vores guide her!

Lav dine egne forme

Hvis du selv har en fin påskefigur, som du godt kunne tænke dig en kopi af, eller måske en hel masse af, så har vi også guides og materialer til dette. Med vores latex eller flydende silikone, kan du nemt lave dine helt egne og unikke forme.

 

Læs mere om flydende silikone her!

 

Se video om hvordan du laver silikoneforme her!

 

Læs mere om latex her!

 

Se video om hvordan du laver latexforme her!