Undervandskunst med MakeMake Dekorationsbeton

I samarbejde med Middelfart kommune har eleverne fra Vesterdal efterskole designet en række skulpturer inspireret af det havmiljø, som skulpturerne nu er en del af. Eleverne har i forbindelse med deres undervisning om havet og læren om dyr og planter, selv designet og bygget figurer af havdyr, og disse kan nu ses som en del af det minirev, der er oprettet ved Føns Strand og Båring Vig. På den måde har eleverne været med til at omsætte deres nye viden til fysisk kunst, der er med til at sætte fokus på hav og miljø-problemer. Og med MakeMake Dekorationsbeton, har de kunnet bygget skulpturer, der kan holde til at stå i havet og blive en del af dyr og planters levested. 

Efter at have lært om Lillebælt og beboerne i havet, blev eleverne sat til at designe nogle skulpturer inspireret af dyrene, hvor der samtidig var taget hensyn til gemmesteder til dyrene.

Dernæst skulle skulpturerne bygges, og eleverne skulle overveje figurens konstruktion for at bygge nogle fine og robuste skulpturer, hvor gemmesteder til dyrene er bygget ind fra start, i form af rør.

Så skulle betonen lægges på, og her kunne eleverne rigtigt få mulighed for at udfolde deres kreative evner, når det endelige look på skulpturen skulle modelleres op.

Her ses skulpturerne efter eleverne har lagt sidst hånd på deres værker. Herefter er figurerne blevet placeret på havbunden, hvor det nu er vand, dyr og planter, der skal sørge for det sidste finish så skulpturerne endeligt bliver en del af miljøet.
Herunder kan der ses lidt billeder fra skulpturerne har været i vandet lidt, hvor plankton, krabber og andre dyr er begyndt at gøre skulpturerne til en del af deres hjem.

Vil du læse mere?