Træstamme med fakkel

Se den fulde video her: i Træstamme med fakkel MakeMake dekorationsbeton (Fuld video)

 

 

Du skal bruge følgende materialer:

 

Grundformen

1. Lave fod i flamingo

Det første du skal gøre er at lave en fod til din olielampe. Denne laves i flamingo. Stil din olielampe oven på flamingoen og tegn omkredsen.
 

Når du har tegnet diameteren på flamingoen, er du klar til at udskære foden. Dette kan gøres med en hobbykniv eller en gammel brødkniv.

 

Du kan nu stille lampen oven på foden, og du er klar til at sætte net rundt om fod og lampe.

 

 

2. Beklæd med tråd eller hønsenet.

For at lave grundformen til vores træstubbe, skal vi bruge et stykke trådnet i en passende størrelse. Vi har her brugt net i plastik, men du kan også bruge almindelig hønsetråd i metal. Du kan behæfte nettet med et par stykker ståltråd.
 

Vi vil gerne have vores figur til at være skæv, så vi klipper en skråning i nettet.  Når foden og lampen er beklædt med nettet, er du klar til at give første lag beton.

 

3. Første lag dekorationsbeton - Konstruktionslaget.

I det første lag beton skal du putte fibre i. Det er med til at armere betonnen og gøre den stærkere. Læg et jævnt lag på figuren. Betonnet skal tørre i 24 timer før lag nummer 2.
 

4. Andet lag beton - Dekorationslaget. 

Når din figur har tørret i 24 timer ved 20 grader, kan du begynde med dekorationslaget. I dekorationslaget skal du ikke putte fibre i.

Inden du lægger andet lag beton på, bør du sprøjte figuren med vand. Så undgår du at første lag trækker vandet ud af dekorationslaget. 

 

I tilfældet her, hvor du skal lave aftryk i din beton, er det vigtigt at du putter et tykt nok lag på, så der er plads til aftrykkene.

 

Umiddelbart efter at du har lagt dekorationslaget på skal du lave aftrykkene med dit silikoneaftryk. Husk at have det klar liggende. Hvis din figur er stor, kan du blive nød til at lave aftrykkene løbende efterhånden som du får lagt betonnet på.

 

Du kan se her, hvordan du kan silikone afstøbning af bark

 

Sørg for at trykke silikoneformen godt ind i betonnen. Du får de flotteste og meget virklighedstroe aftryk, når du bruger silikoneforme. Når aftrykkene er færdig, skal figuren blot tørre i 24 timer, og så vil den være klar til af farvelægges.

 

5. Farvelægning af vores træstamme

For at få det bedste resultat skal du bruge vores MakeMake Colour Fix og farvepigmenter. Farvepigmenterne lader dig blande dine egne farver og har en helt unik holdbarhed. Når farvepigmenterne bliver blandet sammen med Colour Fix, får du en maling, som kan sikre dine figurer mod vind og vejr. Figurerne kan stå ude hele året hvis du ønsker det.

 

Grundfarven.

Vores grundfarve bliver blandet af grøn og brun. Ca. 2 dele grøn og 2 dele brun. Pulveret blandes sammen med Colour Fixen.

Malingen gøres med en almindelig malerpensel. Sørg for at få pigmenterne med op i penslen. Malingen er meget tynd, men dækker fantastisk.

 

For at skabe lidt ekstra effekt, kan du drysse en smule grøn pigment ud på bordet, og forsigtig dybbe penslen i det. Se geren i videoen, hvordan dette gøres. 

 

Når grundmalingen er lagt, skal det tørre en 30-60 minutter før du kan arbejde videre med det. Vi vælger i dette tilfælde at patinere den, med en kombination af grundfarven (grøn og brun) og blandet den sammen med rene pigmenter i hvid og gul.

 

Når du skal patinere træstammen, skal du blot let strøge med penslen. Sørg for ikke at have særlig meget maling på penslen. 

 

Når du har færdigmalet din træstamme og malingen er tør, er du klar til at putte olie i lampen og tænde om for din helt egen kunstige træstamme med fakkel.

 

God fornøjelse.