Hvordan blander man sort?

Her vil vi kort besvare spørgsmålet, hvordan blander man sort? Hvad for nogle farver skal man bruge, for at blande sort farve? Dette spørgsmål er faktisk umuligt at svare på, fordi man burde hellere spørge, kan man blande farven sort? Og til det spørgsmål er svaret nej. Hvis man har en farve og gerne vil have den til at blive sort, så er det eneste man kan gøre, nemlig at putte ren sort farve deri, indtil den maling er så mættet med sort farve, at den originale farve er væk.

I vores andre farveblanding guides, som du finder her, forklarer vi hvordan at man ikke kan blande sig frem til en grundfarve. Det vil sige, at grundfarverne, eller primærfarverne, gul, blå og rød ikke kan laves ved at blande andre farver, da de andre farver selv er blandinger af netop disse tre grundfarver. Hvis vi kigger på farvecirklen, er det tydeligt at se hvilke farver man kan få, ved at blande grundfarverne.

Sort farve, og faktisk også hvid, er ikke med i denne farvecirkel, men fungerer en lille smule ligesom grundfarverne. Man kan nemlig ikke spørge hvilke farver giver sort eller hvid. Det som sort og hvid farve kan, hvis man tager udgangspunkt i farvecirklen, er at de kan tone eller lave nuancer af de farver, som er på farvecirklen. Lad os f.eks. tage den grønne farve, som man opnår ved at blande gul og blå. Hvis man blander klare og rene primærfarver, vil man få en klar og ren grøn farve, men ønsker man en lysegrøn eller en mørkegrøn, skal man blot tilsætte hvid eller sort farve, indtil at den grønne farve er lys eller mørk nok.

Her hos MakeMake sælger vi de rene farvepigmenter, så du selv kan blande din egen unikke maling, som passer præcist til dit projekt. Disse rene farvepigmenter skal blot opblandes i vores bindemiddel, Colour Fix, og derefter har du en slidstærk og drøj maling. Vi har desuden flere forskellige farvesæt, hvor man får et udvalg af farvepigmenter, samt Colour Fix, og hvis du vil i gang med at blande din egen maling, vil vi foreslå vores Basic Farvesæt. Her får du nemlig alle primærfarverne plus sort og hvid. Med dette sæt kan du helt selv blande alle regnbuens farver!

Kan man blande farven sort


Se også:
- Hvordan blander man brun
- Hvordan blander man grå
- Hvordan blander man orange