Hvordan blander man grå?

Grå er en blanding af sort og hvid. Du kan selv blande grå maling ved at tilsætte sort pigment og hvidt pigment til Colour Fix – vores akryl- og vandbaserede bindemiddel.

Almindelig maling består af et bindemiddel, en form for tykner, pigment og evt. andre tilsætningsstoffer/fyldstoffer. Ved at blande din maling selv med Colour Fix og farvepigmenter, får du den reneste form for maling der kun indeholder bindemiddel og pigment. På den måde kan du også styre hvor mættet din maling er, så du kun behøver at male en gang med malingen for at det dækker. Da malingen kun består af bindemiddel og pigment, er det en tyndtflydende maling, hvilket gør den ideel til sugende overflade, da den så kan trænge ind i overfladen, så malingen ikke lige kan skalle af.

Maling blandet med Colour Fix og farvepigment er derfor ideel til overflader som beton, f.eks. vægge, mursten, fliser, gulve og skulpturer, gipsfigurer, gipsgaze, papmache, selvhærdende ler og træ.

Hvilke farver skal man blande for at få grå

Men tilbage til hvilke farver man skal bruge til at blande grå. Når du blander farver til grå, kunne man være fristet til at tro at 50% sort og 50 % hvid ville give en fin grå farve, men dette er ikke tilfældet med vores farvepigmenter. Da mørke pigmenter ’farver mere’ end lyse farver, skal der faktisk kun få procent sort pigment i det hvide pigment, for at blande en fin grå farve. Jo mere sort der tilsættes, jo mørkere grå får du.

 

Når du skal blande farver til grå, er alle nuancer mellem hvid og sort faktisk grå, men måske du står med en blå eller lyserød væg som den grå skal matche. Bland farver til grå – sort og hvid – i en tone, der passer til den blå, ved at tilsætte en lille smule af den blå maling til den grå. Malingen vil stadig være grå, men der vil være en undertone af den blå nuance, den skal passe til, så du får et rigtig fint match.

Så selvom det korte svar til spørgsmålet: ”Hvordan blander man grå farve?” er sort og hvidt, så kan du opnå et væld at forskellige grå nuance ved at tilsætte en lille smule af en tredje farve, så du i stedet får gråblå, grågrøn osv.  


Se også:
- Hvordan blander man sort
- Hvordan blander man brun
- Hvordan blander man beige