Hvordan blander man orange?

I denne korte tekst besvarer vi spørgsmålet, hvordan blander man orange? Det helt hurtige svar er, at man blander gul og rød farve. Ligesom vores gennemgang af, hvordan man blander lilla farve, kan det give mere mening, hvis man også lige kigger på farvecirklen. Farven orange er nemlig, ligesom farven lilla, en sekundærfarve. Det vil sige, at hvis man starter i midten af farvecirklen og går mod ydersiden, så kommer både orange og lilla farve i det andet led. Det første led, som kaldes primærfarverne, er farverne gul, rød og blå, som er lige midt i farvecirklen.

Når man har farvecirklen foran sig og tænker, hvad for nogle farver skal man blande for at få orange, skal man blot finde den orange farve på farvecirklen og dernæst arbejde sig ind mod midten. Her ser man at den orange trekant ligger klos op ad de gule og røde primærfarve trekanter. Og derved ved man hvilke farver giver orange, nemlig rød og gul.

I vores naturfarve serie, sælger vi en færdig blandet orange farve, men du kan også blande din egen orange nuance med vores gule og røde naturfarve. I vores PRO-farveserie, har vi ikke en færdig blandet orange farve, men vi har primærfarverne, blå, gul og rød, samt sort og hvid, så du kan blande lige den farve du har lyst til. Til vores farvepigmenter, skal man også bruge et bindemiddel, som gør farverne til en brugbar maling. Vi har udviklet vores bindemiddel Colour Fix til at blive brugt sammen med vores farvepigmenter. Her kan du finde færdige sæt med både Colour Fix og farver, hvis du hurtigt og nemt vil i gang med at blande farver. Hvis du hellere selv vil udvælge dine farver, så kan du her se hele vores udvalg af farvepigmenter. God fornøjelse!

Opsummering:

Hvordan blander jeg orange?

Orange farve opnås ved at blande primærfarverne gul og rød.

Hvilke farver giver orange


Se også:
- Hvordan blander man brun
- Hvordan blander man gul
- Hvordan blander man turkis