Hvordan blander man lilla?

Her er en kort forklaring på hvilke farver man skal blande for at få lilla. Og hvordan blander man lilla? Jo, det er faktisk ret simpelt. Lilla er nemlig det man kalder en sekundærfarve og det vil sige, at man kun skal bruge to af primærfarverne for at blande lilla farve. For at få en lilla blanding, skal man blot blande blå og rød farve.

 

Man kan også tydeligt se hvilke farver giver lilla, når man kigger på farvecirklen. Her kan man nemlig se de tre primærfarver i midten, rød, gul og blå, som omkranses af sekundærfarverne. Når man så kigger på farvecirklen og tænker, hvilke farver skal man blande for at få lilla, finder man blot den lilla farve og går ind mod midten af farvecirklen. Her kan man se, at man skal blande rød og blå. Og hvordan får man så en anden nuance af lilla? Hvis man kigger yderst på farvecirklen, kan man se, at hvis man blander mest rød farve i, så får man en mere lyserød. Hvis man derimod blander mest blå farve i, så får man en mere mørkeblå nuance af lilla.

 

Opsummering:

Hvordan laver man farven lilla?

Man får lilla ved at blande rød og blå farve.

Hos MakeMake har vi to forskellige farve produktlinjer, nemlig vores naturfarver og vores PRO-farver. Hvis man ønsker at blande en mere ”naturtro” lilla farve, kan man med fordel bruger vores røde og blå naturfarvepigmenter. Hvis man derimod gerne vil have en mere ”syntetisk” og klar lilla farve, anbefaler vi vores PRO blå og vores PRO røde. Og sådan blander du nemt og hurtigt to forskellige slags lilla farve. For at lave maling med vores rå farvepigmenter, skal du også bruge et bindemiddel.

Vi fører vores eget bindemiddel, Colour Fix, som er specielt udviklet til lige netop vores farvepigmenter. Både farvepigmenterne og Colour Fix er meget drøje i bruge og du skal derfor ikke bruge meget, for at kunne male en masse!

Hvilke farver skal man blande for at få lilla


Se også:
- Hvordan blander man lyserød
- Hvordan blander man grå
- Hvordan blander man beige