Hvordan blander man gul?

I denne korte artikel, vil vi opklare nogle spørgsmål omkring gul farve. Helt specifikt, hvordan blander man gul farve eller hvilke farver skal man blande for at få gul? Det helt korte svar er, det kan man ikke. Man kan ikke blande gul. Grunden til det er, at gul er en primær farve, som også kaldes en grundfarve. Der findes tre grundfarver, gul, blå og rød, og fælles for dem er, at man ikke kan blande andre farver sammen, for at opnå disse tre farver. Lad os kigge lidt på en farvecirkel, for at få et bedre overblik.

 

På farvecirklen fremgår de tre grundfarver tydeligt i midten. Hvis man starter fra midten af cirklen, med primærfarverne, og arbejder sig ud af, så møder man sekundærfarverne, grøn, lille og orange. På den yderste cirkel ser man grundfarverne igen, men imellem dem er de farver man kalder teriærfarver. Derfor kan det være en rigtig god ide at have alle grundfarverne i sit malerværksted, samt sort og hvid, da man med dem kan blande sig frem til alle de andre farver. Hvis man f.eks. godt kan lide gule nuancer, er det i hvert fald en fordel også at have rød, fordi sådan blander man nemlig orange.

 

 Hvis man spørger sig selv, hvad for nogle farver skal jeg blande for at få gul, så giver spørgsmålet ikke helt mening. Det ville være mere rigtigt at spørge, hvordan laver man gul farve. Her kan man nemlig give et bedre svar. Fordi her er svaret, at man skal finde en kilde der giver gul farve. For eksempel en kilde der kan give det rå, gule farvepigment. Og heldigvis for dig, skal du ikke ud og grave det op af jorden eller koge det ud af gule blomster. Vi sælger nemlig det rene gule farvepigmenter.

 

Vi har den i to udgave, en fra hver af vores farve serie. Først, har vi vores gule naturfarvepigment, som har en naturlig karrygul nuance. Den er rigtig god, hvis man ønsker at male noget i en gul farve, som skal ligne at det kommer fra naturen. I den anden ende af skalaen, har vi vores PRO-gul, som er en mere klar solskinsgul, som mere ligner den gule farve som solen har i en børnebog.

 

Vores rå farverpigmenter skal blot blandes med vores bindemiddel Colour Fix og så har du en slidstærk og alsidig maling.

Hvordan laver man gul farve


Se også:
- Hvordan blander man sort
- Hvordan blander man grøn
- Hvordan blander man pink