Hvordan blander man lyserød?

Bland lyserød maling ved at blande rød og hvid.


Ved MakeMake kan du blande din egen maling ved hjælp af det klare bindemiddel Colour Fix og farvepigmenter. Du finder tre forskellige røde nuancer, Rød Naturfarvepigment (tegl), PRO Rød farvepigment (jule/postkasserød), og PRO Mørk Rød/Bordeaux Farvepigment. Som angivet i navnene er det forskellige nuancer af rød, og blandes de med hvid, giver det derfor også forskellige nuancer af lyserød.

Bland farver til lyserød

Hvilke farver skal man blande for at få lyserød – altså en ’rigtig’ klar lyserød?
Hertil skal du vælge den ’reneste’ røde vi fører, hvilket er PRO Rød farvepigment. Da den røde farver en del, anbefaler vi at du starter med at blande en hvid, og så forsigtigt tilsætter rød, da det er få procent rød der skal til for at ændre den hvide maling til lyserød. Jo mere rødt pigment der tilsættes, jo mørkere lyserød eller pink farve får du.

Hvilke farver skal man blande for at få lyserød

Vil du derimod blande mørkerød tilsætter du blot sort pigment i stedet for hvid. Bemærk at det kun skal en lille smule sort til at gøre den røde mørkere.

Søger du at lave en lyserød hudfarve, kan du klikke her, for at se hvordan denne blandes.   

Den lyserøde maling du har blandet med Colour Fix, PRO Rød Farvepigment og hvidt pigment, kan bruges til at male på de fleste sugende overflader. Det kunne f.eks. være støbte betonfigurer, eller skulpturer modelleret med dekorationsbeton. Det kan også benyttes på gips og gipsgaze, samt selvhærdende ler, tekstiler, bygninger, betonvægge m.m.

 

Ved at blande malingen på denne måde, bestemmer du også selv hvor mættet din maling er. Du kan f.eks. efterligne vandfarve ved at blande malingen tyndt og umættet op, og på den måde male et fedt og anderledes resultat.

Pigmenterne kan også bruges direkte i f.eks. gips eller beton til at indfarve denne. Bemærk at du ikke kan indfarve en grå beton hvid (eller lyserød da denne er baseret på hvid.)


Vi kan ikke kun svare på hvordan man blander lyserød, Se også:
- Hvordan blander man lilla
- Hvordan blander man pink
- Hvordan blander man sort