Hvordan blander man beige?

Undrer du dig over hvordan man blander beige farve?
Beige er som udgangspunkt en lys gråbrun farve, og skal du blande beige farve, skal du netop bruge hvid, til at lysne, samt brun og enten grå eller sort til at hive den lidt over i de grålige toner.
 

Hvordan blander man farven beige med MakeMakes farvepigmenter?

For at blande din egen beige maling med MakeMakes farvekoncept skal du bruge Colour Fix, Hvid Naturfarvepigment (eller hvid PRO-pigment), Brun naturfarvepigment samt Sort Naturfarvepigment (eller sort PRO pigment).
 
I stedet for sort kan du også benytte Grå Naturfarvepigment, da denne blot består af sort og hvid. Benytter du grå i stedet for sort, kan du bruge lidt mindre hvid og mere grå.
 
Colour Fix er bindemidlet, der binder malingen sammen, og sikrer at den hæfter til emnet, du maler på. Den er bedst til sugende materialer, som f.eks. beton, gips, selvhærdende ler, m.m., men her er den også fantastisk, da den er meget tyndtflydende og trænger ind i overfladen af emnet, så den ikke bare lige kan skalle af igen. Tykkere malinger, som f.eks. akrylmaling, ligger sig mere som en hinde på emnet og kan derfor skalle af med tiden.

Bland beige farve og beige maling

Bland beige farve ved først at hælde Colour Fix op og bland hvid pigment heri, så du får en hvid base. Den hvide maling må gerne være næsten mættet, hvilket du tester ved at male på dit emne og se hvor dækkende, den hvide er. Hernæst tilsætter du en lille smule brun og en lillebitte smule sort og blander op. Lav farveprøve. Bemærk at der skal meget mindre pigment (sort og brun) til at gøre malingen mørkere, end der skal til for at gøre den lysere, så det er lettere at starte med en lille smule brun og sort, end det er at forsøge at gøre det lysere, når der er kommet for meget brun/sort pigment i. Lav farveprøver undervejs, til du opnår den ønskede nuance. Dette skulle gerne hjælpe dig med spørgsmålet: Hvordan blander man beige.


Se også:
- Hvordan blander man blå
- Hvordan blander man grøn
- Hvordan blander man grå