Hvordan blander man turkis?

Turkis er en blågrøn farve, som er meget populær for tiden. Har man helt rene grundfarver, kan man blande turkis ved at tilsætte 20% gul til 80% blå, men ofte arbejder man måske med 'urene' farver.

Ved MakeMake fører vi to forskellige blå farver: Blå Naturfarvepigment og PRO Blå pigment. Begge ser klare og blå ud, men indeholder faktisk lidt rødt for at opnå lige nøjagtig disse to blå nuancer.
Når du skal blande farven turkis med MakeMakes farvepigmenter, kan du derfor ikke nøjes med at tilsætte gul pigment til blå pigment. I stedet skal du benytte grøn naturfarvepigment (grøn er en blanding af blå og gul) og blå naturfarvepigment. Evt. kan du eksperimente med at tilsætte lidt gul, afhængig af nuancen du gerne vil ramme, samt hvid farvepigment - enten PRO hvid pigment eller Hvid naturfarvepigment.

Hvis du benytter gul skal det være PRO Gul Farvepigment, da dette er den reneste gule farve vi fører.

Hvordan blande turkis maling

Så hvordan blander man turkis med MakeMakes farver?

Når du skal blande maling til turkis, skal du benytte de nævnte farvepigmenter samt Colour Fix. Colour Fix er bindemidlet, der sørger for at pigmentet hæfter på den valgte overflade.
Da turkis er en lysere nuance end den blå naturfarvepigment, der benyttes, skal du starte med at blande en hvid base, hvor du derefter tilsætter lidt blå og grøn. Afhængig af nuancen du ønsker kan du prøve dig frem med lidt mere blå end grøn for en mere turkis blå, eller en lille smule gul for at skubbe farven lidt mere over i det grønne spektre. Det kan være svært at blande turkis i første hug, og derfor anbefaler vi at du maler farveprøver undervejs, for at se hvordan den tørrede maling ser ud, da den her ændrer sig en smule.

Bland en turkis farve som beskrevet foroven, eller prøv PRO Turkis metalpigment for at lave specielle turkise effekter. Turkis metalpigment er mest effektfuldt, hvis det blot bruges til den sidste patinering og du får forskellige effekter alt efter hvilken baggrundfarve du maler det ovenpå.

 

Se også:
- Hvordan blander man pink
- Hvordan blander man orange
- Hvordan blander man gul