Se hvordan du ved hjælp af silikoneafstøbning kan lave en kunstig træstamme med fakkel i. Se video og guide her


Når du skal lave et aftryk eller afstøbning med silikone, skal du bruge to materialer. Silikone og hærder. Hærder medfølger, når du køber spartelbar silikone her i webshoppen.

Det første du skal gøre, er at blande hærderen og silikonen sammen.
Vi anbefaler at blande en smule farvepigment samtidig med hærderen. Derved kan du se, når hele massen er blandet sammen. Det er vigtigt at hærderen bliver blandet helt ud i silikonen.
Når al silikonen er blevet blå, er vi sikker på at hærderen er blandet korrekt i. Du skal typisk blande et par minutter. Hvis du blander i den originale bøtte, så anbefaler vi at skære den øverste del af. Det gør vi for at kunne få hele blandingen ud af bøtten.Når silikonen og hærderen er helt blandet, er vi klar til at smøre første lag ud på det stykke bark eller træ du vil tage aftryk af.
Det første lag er vigtigt at få helt ned i alle sprækker. Start med et meget tyndt lag, og spartel silikonen ned alle steder.Når du er sikker på at silikonen er spartlet godt ned i alle revner og sprækker, er det tid til andet lag. Her skal vi sørge for at få godt med fylde på. Læg et tykt lag silikone på, og undgå at spartlen går helt igennem. Det sikrer at silikonen holder sin kraftige styrke og undgår, at der kommer huller i aftrykket. Når du er færdig med at spartle silikone, skal den tørre. Læg et stykke plastik over formen og lad den tørre i 24 timer. Efter 24 timer vil silikonen være tør, og du er nu klar til at trække aftrykket af din form. Vær en smule forsigtig, når du trækker den af. Nu er dit silikoneaftryk klar til at blive brugt. Denne silikone er meget stærk, og aftrykket kan bruges igen og igen. 
Se hvordan du ved hjælp af silikoneafstøbning kan lave en kunstig træstamme med fakkel i. Se video og guide her