Leg med dekorationsbeton på balloner

Tag børnene i hånden - men husk handsker - og leg med beton!

MakeMake's dekorationsbeton er modellerbar, og derfor let for børnene at håndtere.

 

Hertil skal du bruge:

 

Tip: Afhængigt af hvor gamle børnene er kan det være lettere at styre at lægge beton på en skål, end på en ballon. Husk i såfald at dække skålen med plastik så det er lettere at få betonen af igen.

Vejledning

1. Den voksne blander betonen op - der skal ca. 5 kg beton til 1 liter vand, så betonen er modellerbar og ikke klistrer til handsken. Til mindre portioner kan du sagtens bare blande det op i hånden. Tilsæt lidt fiber for at øge trækstyrken i betonen.
 

2. Kom lidt vand i ballonen og pust den op. Undgå at puste den op helt til bistepunktet, da den så lettere kan risikere at sprænge mens i lægger beton på. Grunden til at der kommer vand i, er for at betonen har lidt tyngde, så den ikke ruller for let rundt. Brug en skål eller bøtte til at balancere ballonen i.
 

3. Så lægges betonen på ballonen. Læg 0,5 - 1 cm på - hellere lidt for tykt end lidt for tyndt. Når i har lagt betonen på, sprøjter i vand på og dækker det til med plastik. På den måde tørrer betonen ikke for hurtigt og i undgår der kommer revner i jeres skåle.
 

4. Lad betonen tørre til næste dag. Hvis i vil lave ekstra detaljer på skålene kan i blande ny beton og lægge det på nu. (Hvis ikke, hop da til næste punkt.) Sprøjt lidt vand på det tørre beton, inden i lægger ny beton på. Dette gør man for at undgå at den tørre beton tager fugten fra den våde beton, så det tørrer for hurtigt. I kan finde lidt inspiration til hvilke detaljer man kan lave på billederne herunder.

Når i har lavet detaljer, sprøjter i vand på og dækker det med plastik, som den forgående dag. Lad det igen tørre 24 timer.
 

5. Når betonen er tør kan i male skålene, drageæggene, urtepotterne eller hvad det er i har besluttet jer for at lave. Brug Colour Fix og farvepigmenter til at male skålene. Vi anbefaler at den voksne blander Colour Fix og farver op, så ungerne let kan  gå til det med penslerne. Igen afhænger dette selvfølgelig af børnenes alder.


Malingen er letflydende, da den så trækker bedre ind i betonen og kan skalle af igen. Den er også med til at frostsikre betonen, så jeres værker kan bruges både indendørs og udendørs. Hvis det skal stå udendørs, så vent ca. en uge til betonen er helt hærdet op før i sætter dem udenfor.

Læs mere om hvordan i bruger og blander Colour Fix og farvepigmenter her.

Malingen tørrer i løbet af en halv time. Dette kan selvfølgelig variere alt efter hvor meget maling, der er kommet på.

 

Billederne herunder kan bruges som vejledning og inspiration, til hvordan i griber an at lave drageæg og skåle på balloner.

God fornøjelse.