How-to videoer med Alginat

Vejledning: støbning i alginat

Her på siden finder du en samlet oversigt over alle vores vejledningsvideoer vedrørende alginat og gips.


I video 1 og 2 finder du en hurtig vejledning til hvordan du laver fodafstøbninger af babyer eller mindre børn med den hurtige alginat. Den hurtige alginat anbefales til babyer, mindre børn og andre utålmodige sjæle. Bemærk at du her kun har 40 sek til at blande alginaten op, og det er derfor en fordel at bruge elpisker. OBS: det er vigtigere at overholde tiden, end at få rørt alle de små klumper ud. Afstøbning skal nok bliver rigtig flot selvom der er lidt små klumper.

 

Hvis du kun har tid til at se en vejledningsvideo, så skal du se video nr. 3


I video 3 går Erik igennem alle de tips og fifs, du har brug for at vide, for at undgå eventuelle lufthuller og andre begynderfejl.
EKSTRA TIP: gem en lille smule gips til at finspudse din afstøbning. Nogle gange er man bare uheldig, og man får måske nogle små lufthuller. Disse kan heldigvis fikses med lidt gips. Den lille rest gips du har gemt, blandes med en lille smule vand og lufthullerne "spartles". Du kan glatte med fingrene eller et fladt redskab. Det kan gøres så man slet ikke kan se der har være et lufthul.

I video 4 kan du se hvordan der laves afstøbning af en hel families hænder, med den normale alginat. Den normale alginat er det oplagte valg, hvis i er flere personer der skal deltage i afstøbningen.

 

I video 5 viser erik hvordan man støber med beton i alginat. Da alginat indeholder meget vand, svarer det til at støbe i et akvarie. Flydende afstøbningsbeton skal derfor have 48 timer til at tørre, før du piller din afstøbning ud af formen. Når du piller afstøbningen ud, vil denne stadig have en våd overflade og du skal derfor være forsigtig for ikke at ødelægge de fine detaljer. Når afstøbningen er fri af alginaten, skal den ydeligere tørre til overfladen er tør.

 

I video 6 viser vi en noget anderledes måde at benytte alginaten på. Her blandes der mindre vand i så man får en cremet alginat, der kan bruges til at støbe på vandrette overflade, som f.eks. et bord. Det er også denne teknik der benyttes ved afstøbning af gravid mave eller evt. et ansigt. Ved både gravid mave og ansigt klippes et stykke plastik med hul der passer til enten mave eller ansigt, så alginaten ikke kan glide for lang ned. Dernæst er det vigtigt at man ikke arbejder med for tyndt et lag alginat, da det så nemmere forskubber sig når man begynder at flytte på det. Der laves støtteform i gipsgaze.

I video 7 vises patineringsteknik, så din afstøbning kan få bronzelook. Den samme patineringsteknik kan også bruges ved kobber, gul og perlemor. Hvis du benytter perlemor på sort ligner det sølv.

 

1. Afstøbning af drengs fod med hurtig alginat

2. Afstøbning af baby Freya's fødder med hurtig alginat

 

 

 

3. Grundig gennemgang med masser af tips og tricks så du selv kan lave de flotteste afstøbninger

 


4. 3D afstøbning af families hænder - lav en personlig lysestage

5. Guide til afstøbning af hånd med normal alginat og flydende afstøbningsbeton

 

 

 

 

 

6. Familieafstøbning med cremet alginatmasse på bord

7. Vejledning til maleteknik - bronzepatinering med dry brush