Inspiration: Kreativ støbning med børn

 

I videoen her kan du se hvordan man laver hånd- og fodafstøbninger.

 

Lad børnene bestemme hvordan de vil holde deres hænder, f.eks. som en kanin, hjerte, thumps up, 10 4 og så videre.


Når børnene har valgt håndstilling skal i finde en beholder, der passer til. Det vil sige at hånden/hænderne skal kunne være deri, uden at røre siderne, samtidig med at der ikke er for meget spildplads - så skal i nemlig bruge unødvendigt meget alginat.

 

Mål hvor meget vand, der skal til for børnenes hænder er dækket af vand - så kan du nemlig regne ud præcis, hvor meget alginat du skal blande op.

 

Vælg den hurtige alginat, hvis ungerne ikke kan sidde stille mere end et par minutter, men vær klar over at du selv skal være hurtigt til at mixe alginaten her

- Her kan du finde den hurtige alginat.

 

Vælg den normale alginat, hvis børnene godt kan sidde stille lidt længere end et par minutter, og måske selv skal være med til at blande alginatmassen

- Her kan du finde den normale alginat.

 

Vælg den langsomme alginat, hvis børnene godt kan sidde stille i lang tid, og måske selv skal være med til at blande alginatmassen

- Her kan du finde den langsomme alginat.

 

Når i skal blande alginaten er det vigtigt at vandet har den rigtige temperatur, så tjek på den alginat i har købt, hvor varmt vandet skal være. Hvis vandet er for varmt har i kortere tid, men hvis vandet er for koldt har i lidt længere tid.

 

Når alginaten er blandet op skal hænderne (eller foden) i. Den der ikke har hænderne i alginaten, kan lige banke på formen så eventuelle luftbobler kommer til overfladen.
 

Hold hånden/hænderne stille til alginaten har sat sig. Når den har sat sig kan i forsigtigt lirke hånden fri af formen.

 

Når hånden er kommet op, er formen klar til at blive støbt i.

 

Til at støbe kan du bruge vores ekstra stærke støbegips - hertil tilsættes 3,3-4,3 dl vand. Jo mere vand der tilsættes, jo mere flydende bliver gipsen.

 

Når gipsen hældes i, vær da obs på at gynge og rotere formen til alle sider, så gipsen kan rende ud i evt. luftlommer. Fyld lidt gips i af gangen. Bank også på formen for at løsne evt. luftbobler.

 

Lad gipsen tørre ca. 2 timer.

 

Så er det tid til at pakke jeres gipsafstøbning ud af alginaten! Vær forsigtig, men lad ungerne hjælpe med at pakke deres afstøbning ud af formen.

 

 

Vil du se se vejledning til hvordan du laver disse lysestager? Klik her