Alle og enhver kan lave deres egne havefigurer med Makemake dekorationsbeton. Materialet er som ler at arbejde med og kan hæfte på alt. Du kan herunder se hvordan du kan lave en flot figur til haven.
 

1. Lav grundformen


Når vi leger med Makemake dekorationsbeton opbygger vi altid en grundform til at hæfte på. I langt de fleste tilfælde bruger vi flamingo som skelet. Vi bruger PU-skum og grilspyd i træ til at fæstne flamingoen sammen. 

Når vi skal skære i flamingoen bruger vi en flamingoskærer, det sviner mindre og sparer tid på oprydningen.

 

Du kan finde vores flamingoskærer her

 

Form af flamingo

2. Læg første lag på


Når grundformen er færdig, er vi klar til at lægge første lag Makemake på. Vi bruger altid engangshandsker, når vi leger med Makemake. Det kan være hårdt ved hænderne. 

Betonen er som ler at arbejde med, og vi lægger et tyndt lag på (0,5-1 cm) . I første lag blander vi fiber i, for at undgå svindrevner.

 

Form med beton

3. Lag nummer to kommer på


Når første lag er tørt, kommer vi andet lag på. Her skal ikke fiber i. I andet lag kan vi forme og lave detaljer til den endelig havefigur. Du kan forme og karve i betonen, så længe det ikke er tørt. Du kan vande din figur undervejs med en forstøver, så den ikke indtørrer for hurtig.

 

Rå havefigur i beton

DIY havefigurer

4. Færdig figur


Vores figur er nu færdigformet og er klar til at tørre. Den skal gerne tørre natten over før du kan begynde at male på den.

 

Havefigur set forfra

5. Havefigur klar til maling


Når figuren har stået natten over, er den klar til at blive malet. Vi bruger altid vores egne farvepigmenter og Colour Fix. Colour Fix er et special fremstillet produkt, som du selv kan blande farvepigmenter i. Den færdige blanding bruges bl.a. til maling af akvariebaggrunde og kunstige klipper i Zoologiske haver. Det kan holde til at stå ude hele året rundt.

 

Tørret og klar til maling

Næbet er malet

Figuren bliver malet

6. DIY beton havefigur


Når malingen har tørret er havefiguren færdig og klar til at blive stillet ud i haven. Alle materialer som der er brugt er frostsikre og meget hårdføre. 

 

Færdig havefigur

Diy beton

Alle kan lære at bruge Makamake, og går du med et ønske om at lave dine egne havefigurer, så skal du bestemt overveje at prøve vores dekorationsbeton.

Hvis du ikke vil kaste dig ud i det på egen hånd, så kan du tilmelde dig en af vores kurser. Fremstillingen af storken du har set her, er lavet på et af vores mange weekendkurser, hvor Erik Heiss underviser.

 

Du kan se oversigt over vores kreative kurser her

Har du brug for inspiration til dit næste projekt, så kan du se hvad andre har lavet på vores inspirationsside eller i vores Facebook gruppe:

https://www.facebook.com/groups/MakeMake.dk/