Når malingen smitter af...

Når malingen smitter af...

Colour Fix og farvepigmenter udgør en helt fantastisk betonmaling - ja faktisk duer det på de fleste sugende overflade, såsom gips, og tekstiler også. Med Colour Fix og farvepigmenter har vi skåret unødvendige tilsætningsstoffer (fyld) i malingen helt fra, og du får derfor en super god maling med høj vedhæftning. Malingen har en tynd konsistens, der sikrer at den kan trænge ind i overfladen og endda trækker farvepigmenten med ind i overfladen, så malingen ikke lige kan skalle af igen.

 

Men, men, men... Hvis Colour Fix og farvepigmenter er så fantastisk, hvorfor kan man så risikere at opleve at malingen smitter af?

Helt simpelt skyldes dette at malingen har været overmættet. Hvis der er mere farvepigment i bindemidlet, end det kan optage og binde, vil malingen begynde at smitte af. Hvis det står udenfor i vind og vejr, vil regn måske begynde at trække farven af. Derfor er det vigtigt at du ikke blander mere farvepigment i Colour Fixen end den kan binde.

 

For naturfarvepigmenter betyder dette f.eks. ca. 100 ml farvepigment til 250 ml Colour Fix. Ved den røde farvepigment kan du dog nøjes med 33 ml farve til 250 ml Colour Fix, for at få en mættet farve.

Hvis du efter du har malet din figur opdager at malingen smitter af, kan du evt. prøve at give den et ekstra lag klar Colour Fix, der kan binde det overskydne farvepigment.


Kommentar(er) 4

 • Eva Dam Jensen
  Eva Dam Jensen

  Jeg har købt nogen yndige hvide smedejerns-havemøbler. De smitter af! Kan jeg gøre noget? Tusind tak! e.

  Svar

 • Marianne Krog
  Marianne Krog

  Jeg har lavet nogle fantastiske beton blomster og brugt meget tid på at male detaljer på. Nu her efter ca. en måned er farverne Helt falmet, jeg har selv har blandet farver F.eks blå+rød=lilla. Venlig hilsen Marianne

  Svar

  • Louise fra MakeMake
   Louise fra MakeMake

   som kommentar til af Marianne Krog

   Og lige et tillægsspørgsmål: Har det stået indenfor eller udenfor?

   Svar

  • Louise fra MakeMake
   Louise fra MakeMake

   som kommentar til af Marianne Krog

   Hej Marianne Beklager det langsomme svar, vi har lige været plaget af lidt sygdom/helligdage. For at kunne svare bedst muligt skal jeg lige have lidt flere informationer. F.eks. skal jeg lige høre præcis hvilken maling/farver du har brugt? Og om blomsterne er støbt i en form, hvor der måske er brugt olie eller andet for nemmere at afstøbe blomsterne? Venlig hilsen Louise, MakeMake

   Svar

Skriv din kommentar