Colour Fix der bliver hvid når det står udendørs??

Oprettet d. under Alt om Colour Fix

Colour Fix der bliver hvid når det står udendørs??

Du har været igang med at modellere en flot skulptur i dekorationsbeton, støbt figurer i latexforme, malet på sten eller noget helt fjerde. Efterfølgende har du malet det med Colour Fix, da det fungerer rigtig godt som bindemiddel til betonmaling eller bare som klar lak. Måske har du villet været rigtig grundigt og sluttet af med flere lag klar Colour Fix, for at beskytte din figur så godt som muligt. Og nu, hvor den kommer udenfor, så bliver Colour Fixen hvid i det og mat hver gang det regner og er fugtigt.

Hvad er der gået galt her?

 

Colour Fix er et af de produkter, hvor det kan blive for meget af det gode. Det vil sige at Colour Fix fungerer rigtig godt og er ekstremt slidstærkt og vejrbestandigt ved brug af 2-4 lag. Flere lag gør ikke Colour Fixen stærkere eller mere effektiv. Tværtimod er der større risiko for at der f.eks. kan opstå dette matte, hvide look når figuren udsættes for regn eller fugt.

 

Dette sker hvis et lag Colour Fix ikke har været gennemtørt inden det næste lag kommer på. Det yderste lag Colour Fix tørrer og indenunder er der så vådt Colour Fix gemt, og hver gang dette udsættes for regn eller fugt kommer det våde Colour Fix til udtryk ved at skabe denne matte hvidlige overflade. Når vejret klarer op igen og det er tørt, forsvinder det igen.

Jo flere lag Colour Fix et emne får, jo længere tid tager det enkelte lag om at tørre. F.eks. tørrer det allerførste lag relativt hurtigt, da det både suges ind i overfladen af betonen, gipsen eller stenen, og på den anden side har kontakt til luft og vandet derfor hurtigt kan fordampe derfra. Alt efter hvor meget Colour Fix, der er påført, og temperaturen, vil det første lag typisk tage ½ - 1 time om at tørre. Det næste lag der males på vil måske stadig kunne suge lidt ned i overfladen, afhængigt af hvor meget man har malet på i første omgang, men allerede nu tørrer dette lag primært ved fordampning til omgivelserne, og derfor vil dette lag skulle have længere tid til at tørre end første lag. 

 

Hvis man påfører rigtig mange lag, vil man derfor nemmere risikere at der har været et lag, der ikke var ordentligt tør, og så skal man til at døje med den matte, hvidlige overflade hver gang det regner. Colour Fixen kan nærmest kun fjernes igen ved slibning. De yderste lag Colour Fix hæfter ydeligere kun på andet Colour Fix, og ikke på selve emnet, og påfører derfor ikke ekstra styrke til din lak.

Lad dit emne tørre ved stuetemperatur nogle dage inden du sætter det ud, ca. en dag pr. lag. Så sikrer du at alle din lag med Colour Fix har haft mulighed for at tørre helt.  


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar