Manglende fingerspidser

Manglende fingerspidser

Øv øv, alt er ellers gået godt, men da afstøbningen pakkes ud af alginaten mangler fingerspidserne ! Eller måske er der lufthuller i knoer, ovenpå tæer eller lignende

 

Hvad er der gået galt?

Ofte når fingerspidserne mangler eller udstående dele har lufthuller, er det fordi fingerspidserne/delene har peget opad i formen. Når gipsen så hældes op, bliver luften fanget herinde, og kan ikke komme ud selvom man har tippet og banket på formen.

Særligt babyer er rigtig gode til at lave den der halvt lukkede knytnæve, hvor fingrene ender med at pege opad, som vist på billedet herunder.

Men hvordan undgår du så disse lufthuller næste gang du skal lave en afstøbning?

 

Hvis det er dig selv, andre voksne eller ældre børn, der skal lave afstøbning, overvej da inden i laver afstøbningen hvordan i holder hænderne. Er det vigtigt for afstøbningen at i har fingre der stritter opad uden kontakt med resten af hånden?  På billedet her, af kaninørerne, kunne personen f.eks. ligeså godt have holdt lillefingeren og ringfingeren helt ind til håndfladen, og på den måde undgået at gøre det sværere for sig selv.

Er du nødt til at have strittende fingre, vær da meget opmærksom på hvad retning de peger i. Hæld en lille smule gips i formen af gangen og hæld formen i den retning fingrene peger, så gipsen kan løbe ud i fingrene. Bank også på formen for at løsne eventuelle luftlommer. Gentag processen til formen er fyldt.

Det kan være nødvendigt at vende formen næsten på hovedet, afhængigt af hvordan man har holdt fingrene.

Sørg for at gipsen ikke er for tyk. Da den hurtigt begynder at sætte sig, kan det være en fordel at tilsætte lidt mere vand fra start, op til 1 dl ekstra. Så har du lidt ekstra tid til når du skal hælde små portioner op af gangen.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar