Kreativ ide til evighedsbuket

Oprettet d. under Inspiration

Anderledes evighedsbuket med rust, guld, eller betonlook

Med dyppesæt fra Creartec kan du lave unikke evighedsbuketter i guldlook, rustlook eller betonlook - i dyppesættene kan du dyppe emner som friske blomster og planter, tørrede blomster, grankogler, grene, tekstiler m.m. - perfekt til en speciel anledning, som valentinsdag, mors dag eller fars dag.

 

 

Dyppesættene kan bruges til de fleste blomster, men du får det pæneste resultat hvis du vælger nogle med en kraftig stilk, der kan bære den øgede vægt blomsten får når den dyppes. Dertil har store, flade, 'udstrittende' blomsterblade en større tendens til at klaske sammen, end hvis man vælger blomster med lidt kraftige blomsterblade, hvor de måske i forvejen naturligt peger lidt ned (eks. roser).

I et dyppesæt får du alt hvad du skal bruge:

 • Hæftemedium, som skal bruges først og sikrer at (ikke-absorberende) emner klistrer, så det efterfølgende dyppemiddel hænger ved.
 • Dyppemiddel (Afhængigt af hvilket sæt du bruger enten dypperust, dyppeguld eller betonpulver+emulgatorvæske).
 • Et sæt beskyttelseshandsker

 

Vejledning - trin for trin

1. Start med at forberede arbejdspladsen. Blomsterne/emnerne skal for så vidt muligt helst kunne hænge og tørre. Her er der brugt dobbeltklæbende tape, men man kan f.eks. også bruge en snor og klemmer.

For at undgå at hæftemiddel og dyppemiddel drypper på bord eller gulv kan man med fordel dække af med avis eller køkkenrulle.

Flasken med hæftemiddel har en smal åbning, og det vil derfor være en fordel at hælde op i en beholder, der passer til det der skal dyppes. F.eks. en smal og høj beholder til roser. 

Emnet dyppes i hæftemiddel, og det værste overskydende dryppes af over beholderen med hæftemiddel. Herefter hænges den op til tørre.

Den tager ca. 1 time om at tørre og klistrer stadig når den er helt tør.

2. Dyppebeton: Når hæftemidlet er tør forberedes dyppebetonen. I sættet medfølger betonpulver og emulgator, der skal blandes 2:1 (eks. 200 gram beton til 100 gram emulgator).

Når dyppebeton er blandet op, dyppes blomsterne en efter en i betonen. Ligesom med hæftemidlet, kan det være en fordel at lade det værste overskydende beton dryppe af over dyppebetonen, for at undgå spild.

Når blomsterne er dyppet skal de tørre i ca. 24 timer.

Dypper du i stedet tekstil i dyppebetonen, behøver du ikke først at dyppe i hæftemiddel. Her kan du i stedet nøjes med at gøre tekstilen våd og vride den op, så den er fugtig inden den skal dyppes. På den måde absorberes dyppebetonen bedst. Dette gælder også for dyppeguld og dypperust.

Den opblandede dyppebeton kan ikke gemmes til en anden gang. Lad derfor være med at blande mere op end du skal bruge.

2. Dyppeguld er klar til brug og skal måske bare lige rystet eller røres rundt inden brug.

Emnerne dyppes en efter en i guldmalingen og det værste dryppes af inden de hænges til tørre.

Der kan efterfølgende pensles ekstra guldmaling på, hvis der er bare pletter.

 

Lad det tørre i 24 timer ca.

 

Efter brug kan låget skrues på og resten af dyppeguldet kan gemmes til næste projekt.

3. Dypperust er også klar fra bøtten og skal blot lige omrøres eller omrystes inden brug.

Herefter skal blomsterne dyppes en af gangen, og dryppes af inden de til sidst hænges til tørre. Rustmalingen skal tørre ca. 24 timer.

 

Den tiloversværende dypperust kan gemmes i en tætlukket beholder.

 

TIP: Du kan benytte diverse oxidationsmedium til ydeligere at ruste dypperusten.

Tip: Alle dyppemidlerne kan også pensles på hvis emnet ikke egnes til at blive dyppet og man kan også pensle lidt på de dyppede blomster efterfølgende, hvis der er bare pletter.

 

Efter et døgns tid er blomsterne klar til at blive samlet til en flot buket, krans, eller hvad du ellers kunne have lyst til at lave med dem.

Find produkterne her:

 

 


Kommentar(er) 2

 • Ulla
  Ulla

  Jeg har prøvet rustdyppesættet på friske hortensia, og de blev virkelig flotte :) :) . Men jeg har brugt alt hæftemedium, men har meget rustdyppelse tilbage, så kan man ikke købe det i større mængde ?? :)

  Svar

  • Louise fra MakeMake
   Louise fra MakeMake

   som kommentar til af Ulla

   Hej Ulla Det er ikke noget vi har på nuværende tidspunkt, men jeg vil meget gerne undersøge om det kan bestilles hjem separat. Kan dog ikke sige noget om hvornår vi så ville have det hjemme, hvis det kan bestilles, men hvis du skriver en mail til info@makemake.dk kan jeg holde dig nærmere informeret. :)

   Svar

Skriv din kommentar