Lav kunstige sår med flydende latex - perfekt til Halloween og fastelavn

Oprettet d. under Inspiration

Vejledning i kunstige sår med flydende latex

Med flydende latex kan du lave skræmmende kunstige sår - perfekt til Halloween, fastelavn, karneval og andet udklædning. Du kan i forvejen finde en masse vejledninger lavet af en masse dygtige folk på youtube, men her kan du finde en enkel vejledning til at komme igang og prøve dig lidt frem.

Materialer:
 

 • Flydende latex
 • Evt. farvepigment til at indfarve latex
  PRO Rød farvepigment
  PRO Sort farvepigment
 • Evt. falsk blod
 • Makeup eller anden ansigtmaling
 • Toiletpapir, køkkenrulle eller hvid serviet
 • Andre ting til at skabe effekter, som f.eks. snor vist på billedet
 • Pensel - evt. af silikone, så er den let at gøre ren. En alm. pensel brugt til latex, kan efterfølgende opbevares i lidt vand med sulfo. Den kan ikke bruges til andet end latex efterfølgende.
 • Hårtørrer

Man kan være allergisk over for latex, og derfor er det vigtigt du tjekker for allergi inden du for alvor går igang. Du kan læse mere om allergi overfor latex her.

I eksemplet her på billederne er latexen først malet på plastic og siden sat på huden ved at pensle latex på huden og placere den tørre latex ovenpå, men både med hensyn til tørretid og pæne overgange vil jeg anbefale at du maler direkte på huden, medmindre du lige vil øve dig på noget andet først.

1. Start med at beslutte hvor såret skal være og hvor stort det skal være.

Vær opmærksom på at latex binder godt til hår, så vælger du et område med mange hår kan det hive noget i hårene når det fjernes, medmindre du har fjernet hårene forinden. :-)

Tag lidt toiletpapir og del det til enkelte lag, så det er helt tyndt. Riv stykker i den størrelse og form du skal bruge til såret.

2. Så er du klar til at pensle første lag latex på huden. Læg herefter et stykke papir på latexen og pensl ovenpå dette. Brug hårtørreren til at tørre latexen løbende.

Fortsæt på denne vis til du opnår den tykkelse du ønsker såret skal have. Arbejd med 1-4 lag, så der ikke bliver for meget tørretid med latexen.

Rul små rulle af papiret til at fortykke det der bliver kanten af såret og afslut med endnu et lag herpå.

3. Lad latexen tørre helt, og hiv herefter forsigtigt op i latexen på midten så det slipper huden. Klip en rille hvor riften skal være - og vær forsigtig så du ikke får klippet dig selv i huden.

 

4. Nu er du klar til at sminke såret. Brug f.eks. makeup (pudder og foundation) til at lave overgang fra hud til latex med diskret. 

Lav gerne selve riften mørk med f.eks. ansigtsmaling, inden du benytter falsk blod til at hælde i den blødende rift.

Du kan også lege med at indfarve latex med rød farvepigment og benytte dette som blod.

På billedet er der brugt PRO sort og rød farvepigment til at lave noget der ligner størknet blod, og ved at klippe små huller langs kanten af såret og føre en grov snor igennem, ser det ud som grove sting.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar