DIY vase med selvhærdende ler

Oprettet d. under Inspiration

DIY vase med selvhærdende ler

Vejledning og tips til arbejde med DAS Selvhærdende ler

Selvhærdende ler er et lækkert og let anvendeligt materiale, der giver rig mulighed for kreativ udfyldelse. DAS Selvhærdende ler er dermatologisk testet, hvilket betyder at det ikke er skadeligt for huden og at du kan arbejde med det uden brug af handsker. Brug det til at lave flotte skulpturer eller diy home decor, såsom vaser, lysestager, fade, julepynt, påskepynt m.m.

 

Grundform

Du kan bygge massive ting i den selvhærdende ler, men for at styrke dit emne, spare på leret og have noget at bygge op omkring, er det i mange tilfælde lettere at have en grundform. I vasen her, er leret bygget op over en plastikbøtte. Plastikbøtten sørger samtidigt for at der kan hældes vand i vasen, da den ikke er dækket med ler på indersiden.

Har du en mere specifik figur i tankerne, kan du også bygge grundformen op af f.eks. ståltråd og sølvpapir. Disse materialer giver dig mulighed for at forme grundfiguren lige som du ønsker.

Så længe du ikke er færdig med dit projekt er det vigtigt at dække det til med plastik når du ikke arbejder på det. På den måde kan du arbejde på dit projekt over flere dage.

Glat ud med vand

Skal du have glattet overfladen på den selvhærdende ler, eller måske sat en ekstra klump ler fast, kan det være en fordel at bruge vand.

Mens du arbejder kan det derfor være en god ide at have en skål med vand ved din side, hvor du kan dyppe dine fingre i ny og næ. Samtidig forlænger den ekstra fugt tørretiden, så overfladen forbliver blød og medgørlig i længere tid.

 

Arbejdsredskaber

Foruden dine hænder, kan du bearbejde overflade og modellere med grej fra køkkenskuffen, hjemmelavet værktøj eller professionelt værktøj.
Til vasen her er der brugt slynger og andet værktøj til modellering fra DAS og DAS Smart.

Revner i overfladen
Hvis du arbejder et varmt, tørt sted, kan du risikere at leret tørrer for hurtigt og derfor får revner. Undgå dette ved at fugt det undervejs og dække det til når du ikke arbejder på den del af projektet.

Tørretid
Afhængig af tykkelse på det du har lavet kan det tage et varierende antal dage før leren er helt hærdet op.

Maling til selvhærdende ler

Du kan bruge en række forskellige malinger til at male den selvhærdende ler, f.eks. akrylmaling eller vandfarver (har du lavet sarte emner, slal du være lidt forsigtig med hvor meget vand der er på penslen, hvis du maler med vandfarver).

Du kan også benytte Colour Fix og farvepigmenter og blande din egen maling. Her styrer du også selv hvor mættede farver du maler med. På vasen her er der lavet en tynd blanding, så det ligner vandfarver.

Vasen her har fået et afsluttende lag med Koldt Glasur Resin UV, som får vasen til at se glaseret ud.

Koldt Glasur Resin UV kan også bruges på beton og gips, så disse i højere grad ligner keramik og brændt glasur. 

Her skal Komponent A og B blot blandes 50/50 og pensles på. Det tager ca. 1 døgn om at tørre.

DAS Selvhærdende ler fås i tre farver, hvid, terracotta og sten. Du kan finde alle varianterne her.


Kommentar(er) 4

 • Susanne Heltborg
  Susanne Heltborg

  Kan vasen tåle vand?

  Svar

 • Johanne-Marie Nielsen
  Johanne-Marie Nielsen

  Jeg vil gerne reservere tilbuddet på 3 kg selvhærdende ler. Har måttet blokere mit VISA kort, men har bestilt et nyt, som er undervejs.

  Svar

Skriv din kommentar