Colour Fix som tekstilmaling

Colour Fix som tekstilmaling

Siden er under opbygning

Vejledning og inspiration til tekstilmaling på sko

Colour Fix og farvepigmenter kan bruges til et væld af formål. I første omgang har det været meget brugt som betonmaling, men det fungerer lige så godt som tekstilmaling, og har du prøvet at få noget på tøjet ved et uheld, ved du at det er så godt som umuligt at få af igen. Med farvepigmenterne har du mulighed for at blande lige de nuancer du har brug for til dit tekstilprojekt, hvadend det er t-shirten, der skal pyntes, eller skoene der skal fornyes.

Herunder kan du se hvordan vi har givet et par 'kedelige' hvide sko en makeover, så de har fået et frisk og sommerligt motiv med citroner og grønne blade.

Materialer:

1. Til at starte med er grenene ridset op og malet med brun farvepigment blandet op i Colour Fix.


Da Colour Fix har konsistens som vand og kun bliver lidt tykkere når der tilsættes farvepigmenter, kan det kræve lidt øvelse at male med det, så det ikke løber. Sørg derfor ikke at have for meget maling på penslen af gangen. Denne tynde konsistens er det der gør Colour Fix ideel som både betonmaling og tekstilmaling, da det trænger ind i overfladen på stoffet, og ikke bare lægger sig som en hinde på overfladen.

2. Herefter er citronerne malet op med PRO Gul farvepigment. For at skabe dybde og skygge på citronerne, er der brugt hvid til at lysne den ene side, mens der er brugt karrygul naturfarvepigment og orange farvepigment til at male den mørkere skyggeside.

 

Alle farver der er nævn, er naturligvis blandet op i Colour Fix.

3. Herefter males ydeligere grene og bladene males på med grøn farvepigment, og en mørkere grøn ved at tilsætte lidt sort pigment til den grønne maling.

4. Tekstilmalingen tørrer hurtigt, og så snart den er tør er skoene klar til brug.
Ved hjælp af svamp og stencils kan du også bruge malingen til at duppe motiver på t-shirts, indkøbsnet, trøjer, bukser osv.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar