Opfriskning af havekrukke

Krukke til haven males - vejledning

Foråret er over os og det er tid til at få styr på haven og få plantet forårets blomster. Hvis nu din havekrukke er ved at se lidt kedelig ud, med maling der skaller af og matte farve, guider vi dig her igennem hvordan du nemt kan friske den op med maling fra MakeMake. Vi benytter Colour Fix og farvepigmenter, den samme maling som vi benytter som betonmaling. Malingen er ideel til de fleste sugende overflader, og derfor er den også perfekt til at friske gamle havekrukker op. Da malingen suges ind i overfladen skaller den heller ikke af igen.

Til dette projekt er der brugt:

1. Start med at fjerne gammel maling, skidt og løs puds fra din krukke. Vi brugte bl.a. stålbørste og højtryksrenser. Det er ikke sikkert det er muligt at få alt maling af, men sørg for at være så grundig som mulig.

2. Når krukken er rengjort og malingen er fjernet i det omfang det er muligt, er det tid til at male krukken.

3. Krukken males over med en dækkende grundfarve. I dette tilfælde sort farvepigment blandet op i Colour Fix. For en dækkende maling blandes ca. 100 ml farvepigment til 250 ml Colour Fix. Naturfarvepigment har en tendens til at bundfælde og du vil derfor løbende skulle røre i malingen mens du blander.

4a. Vælg hvilke nuancer du vil male med. Her er der valgt blålige og grønlige nuancer. Vi starter med at lave 'løbere' i blå ved at presse den våde pensel langs kanten af krukken.
Alt maling blandes ved at Colour Fix blandes med farvepigmenter.

5a. Fortsæt med at lave løbere i forskellige nuancer.

6a.

7a. Derefter strintede vi med de samme nuancer med en våd pensel. Sørg altid for at 'strinte' et sted hvor det ikke gør noget at malingen ikke kun rammer krukken.

8a. Til slut strintes der med bronze. Krukken skal nu stå til malingen er helt tør, hvilket (afhængigt af mængden af maling) ikke burde tage mere end et par timer.

Nu er krukken klar til at komme udenfor og blomsterne kan plantes deri.

4b. I dette eksempel er der brugt de samme nuancer men en anden metode. Alt maling er duppet på med svamp, ved at male på svampen med pensel, så der ikke kom for meget maling på af gangen.

5b.

6b.

7b. Også i dette tilfælde duppes der til sidst med bronze malet på svampen.

 


Kommentar(er) 2

 • Ina Rasmussen
  Ina Rasmussen

  Det er B,jeg bedst kan lide. Har selv prøvet det sidste år med godt resultat. Colorfix og farvepigment kan man reparere og lave nye dekorative krukker med.

  Svar

  • Louise, MakeMake
   Louise, MakeMake

   som kommentar til af Ina Rasmussen

   Hej Ina Dejligt at høre du også har prøvet det med godt resultat. :) For at deltage i konkurrencen skal du kommentere inde på facebookopslaget. Venlig hilsen Louise, MakeMake

   Svar

Skriv din kommentar