Halloween DIY

Oprettet d. under Støbning med gips

Lav din egen (u)hyggelige Dekoration til Halloween!  

 

 

Mangler du pynt til Halloweenfesten? I dette blogpost viser vi dig hvordan du kan lave grumme samt virkeligstro fødder med få materialer. Fodafstøbningerne i gips med stearinlys er et sjovt og (u)hygegligt indslag til Halloweenfesten, der helt sikket vil bidrage til den helt rigtige gyselige-hyggelige stemning ved festbordet. Gipsafstøbningerne kan også males med lidt rødt maling så de ligner blodige fødder! Følg blot vores step-by-step vejledning for at lave den sjove DIY Halloweendekoration: 

  

Dette skal du bruge:  

 

Lav først en støbeform i Alginat:   

 

 

Step1) Find en passende beholder til afstøbningen. Vær opmærksom på at foden ikke må røre bunden eller sidderne af beholderen. 

 

Step 2) Rør alginatpulveret op i vandet (blandingsforholder finder du på alginatposen). Vær opmærksom på, at du har meget lidt tid til at røre pulveret op i vandet (se den specifikke tid på alginatposen). Hvis der er klumper i alginatmassen efter den angivne 'røretid' skal du ikke røre videre, da en klumpet alginatmasse ikke har indflydelse på den færdige gipsafstøbning. 

 

Step 3) Stik foden ned i alginaten. Vær opmærksom på, at foden ikke må røre siderne eller bunden af beholderen. 

 

Step 4) Når alginaten er størknet  (og alginatens farve er blevet hvid), kan du forsigtigt trække foden ud af formen. 

 

Step 5) Nu er alginatformen klar til at blive fyldt med gips. Vær opmærkssom på at alginatformen er en 'engangsform' og at du derfor kun kan støbe 1 gang. 

 

Gipsafstøbningen: 

 

 

Step 1) Rør gipspulveret op i vand (blandinggsforholdet finder du på gipsposen)

Vær opmærksom på at du kun har et forsøg til at røre din gips. Tilsæt ikke mere gipspulver eller vand til gipsmassen når du først har oprøt den, da det giver en klumpet gipsmasse. 

 

Step 2) Hæld nu gipsen op i alginatformen.  

 

Step 3) Slå let på alginatformen, for at undgå at der opstår luftbobler i gipsen. 

 

Step 4) Tryk forsigtitgt et stearinlys ned i den flydende gipsmasse.

 

Step 5) Lad gipsen størkne. Efter ca. 2 timer kan du tage gipsaftrykket ud af alginatfomen. 

 

Step 6) Er der ujævnheder i gipsaftrykket kan disse fjernes med sandpapir. Gipsaftrykket kan lakeres med vores MakeMake Colour Fix, som forsegler overfladen. Tipp: du kan også male gipsfoden med lidt rød maling for at gøre dem extra uhyggelige og blodige. 

 

Klik HER for at købe materialerne til gipsaftrykket

Klik HER for at købe maling til gips 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar