FAQ: Silikone

 

Køb flydende silikone her!

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er forskellen på Blød, Medium og Hård Flydende Silikone?

Flydende Silikone - Blød A15 er velegnet til afstøbninger hvor der er negative slip - med negative slip menes der at der f.eks. er et indhak eller andet "hul" i det du vil støbe, hvor der er brug for at silikonen kan give sig en del, for at det afstøbte kan fjernes når det er tørt. Denne type silikone er en smule mindre formstabil end de lidt hårdere typer.

 

Flydende Silikone - Medium A30 er en rigtig god allround silikone, der vil være velegnet til de fleste projekter.

 

Flydende Silikone - Hård A40 er vores mest formstabile silikone, og anbefales til projekter, hvor du ikke har brug for at silikonen kan give sig så meget.

 

Hvis du står og vakler mellem to forskellige silikoner, vil vi anbefale at du vælger den hårdere udgave.

Er de forskellige udgaver af Flydende Silikone lige flydende inden de hærder op?

Ja, Flydende Silikone Blød A15, Medium A30 og Hård A40 har samme flydende konsistens når de først hældes op, og hvis det du vil afstøbe/lave støbeform af har mange detaljer, vil de være lige tydelige, ligemeget hvilken type flydende silikone du har valgt.

Skal jeg bruge alt silikonen når hærderen er hældt i, eller kan jeg gemme lidt til næste dag?

Alle vores silikoner kommer enten med en hærder eller som en komponent A og B der skal blandes sammen. Fælles for dem alle er, når først hærderen er blandet i/komponenterne er blandet sammen, så skal det bruges inden for det tidsrum angivet på den pågældende silikone (typisk omkring 20 minutter, men tjek på den silikone du står med).

 

Hvis du kun ønsker at bruge noget af silikonen skal du derfor kun blande hærder i den mængde du skal bruge. For vores flydende silikoner, hvor der er 1 kg silikone og 3% hærder, kan det være vanskeligt at måle den lille mængde hærder op man i såfald skal bruge - her anbefaler vi at man bruger pipette eller andet beregnet til at måle få milliliter op.

 

For de silikoner der kommer i komponent A og B, er det lettere at måle op, da forholdet her blot er 1:1, så hvis du skal bruge 300 g silikone i alt, tager du altså og blander 150 g fra hver komponent sammen.

 

 

Køb flydende silikone her!