FAQ: Farver og Colour Fix


 

Køb Colour Fix her!

 

Køb farvepigmenter her!

 

Ofte stillede spørgsmål:

Kan man male ovenpå tætningsmembran?

Du kan sagtens male ovenpå tætningsmembranen med Colour Fix iblandet vores farver, men du kan også blande vores naturfarvepigmenter direkte i tætningsmembranen inden du maler den på.


Hvilken form kommer jeres farver i?

Vores farver kommer altid i pigmenter, som du selv skal blande op med vores bindemiddel, Colour Fix. På den måde kan du blande dig frem til lige den farve du skal bruge, i den mængde du har behov for.

 

Hvordan fungerer jeres farvekoncept med Colour Fix og farvepigmenter?

Colour Fix er et tyndtflydende, vandbaseret bindemiddel som vi benytter sammen med vores farvepigmenter.

Da Colour Fix er tyndtflydende, trænger det let ind i overfladen på emner som gips og beton, hvilket sikrer at det ikke senere kan skalle af din figur som man ser med andre malingstyper.

 

Når farvepigmenterne er iblandet trænger de nemlig med ind i overfladen på det malede emne.

Derved får du en maling, der er ekstremt stærk, som medvirker at dit emne kan holde til vand og tåle alt slags vejr.

 

Ved at sælge bindemidlet og farvepigmenterne hver for sig, kan du nemlig blande dig frem til lige den farve du skal bruge, i den mængde du skal bruge.

Og hvis du opbevarer Colour Fix'en med farve i, i en tætlukket beholder er malingen klar til næste gang du skal bruge den.

 

Dog kan farvepigmenterne have bundfældet en smule så det er nødvendigt lige at røre det op igen.

 

Kan du bruge Colour Fix på alle overflader?

Colour Fix fungerer bedst på porøse overflader - overflader hvor det er muligt for Colour Fix'en at trænge ind - så overflader som f.eks. glas og plastik er Colour Fix mindre velegnet til.

 

Kan man blande farvepigmentet direkte op i betonen og smøre Colour Fix på bagefter?

Du kan sagtens putte farvepigmenterne direkte i betonen, men forbruget af farvepigment vil i så fald være en del højere end hvis du blot maler det på med Colour Fix efterfølgende.

Looket bliver også mere mat, da det ikke er muligt at "gennemfarve" betonen. Pr. 18 kg må du max tilføre 600 gr pigment - hvis du tilføjer mere svækkes betonen.

 

Du kan sagtens male Colour Fix på efterfølgende. Colour Fix'en binder de farvepigmenter, der sidder i overfladen og er med til at bevare det matte look.

Colour Fix er gennemsigtigt når det tørrer op, og kan derfor fint bruges som lak.

 

Kan farvepigmenterne blandes op i vand?

Nej. Hvis du blander farvepigmenter op i vand, vil der ikke være noget bindemiddel, der faktisk binder farven fast til dit emne. Du kan enten blande farvepigmenterne direkte i betonen/gipsen eller blande dem op i Colour Fix og male dit emne.

 

Har i et fif (maleteknik) til hvordan jeg maler så det kommer til at ligne kampesten?

Når du skal male, kan du bruge en svamp med mange huller i. Start med at male en mørk bundfarve, så kom lidt hvid pigment i din bundfarve, kom så lidt på svampen og dup det på. Det kan du gøre flere gange, hvor du gør farven lysere og lyserer.

 

Hvordan adskiller jeres farver sig fra andre udendørs betonmalinger?

Vi har bindemiddel og pigment adskilt, så man selv tilsætter pigmentet til de farver som man ønsker.
Bindemidlet er relativ tyndt, hvilket gør, at det trænger ind i overfladen, så det ikke bare ligger ovenpå, hvilket giver en utrolig vedhæftning og holdbarhed.

 

Kan jeg bruge Colour Fix iblandet farvepulver direkte på PU-skum?

Colour Fix er ikke velegnet til PU-skum, da PU-skum har en hård plastik-agtig overflade, når det tørrer op, hvilket Colour Fix'en ikke kan trænge ind i.

 

Hvor længe skal MakeMake Colour Fix tørre, før det kan komme under vand? Skal det ligge i blød eller er det klar til fisk med det samme?

Vi plejer at have betonen til at tørre i en uge, før den kommer i vandet. Malingen skal bare tørre i et døgn, så du er sikker på, at den er helt tør.

Colour Fixen som du maler med, lukker for beton overfladen, så der kun vil være en minimal stigning i PH-værdien i dit vand. Colour Fix er vandbaseret,

men når den først den er tør, er den umulig at opløse igen. Hvis du får det på tøjet, og det når at blive tør, kan det nemt klare en kogevask, det kommer aldrig af.

 

Kan Colour Fix tåle frost?

Colour Fix skal altid opbevares frostfri, men når det først er malet på, og er tørt, kan det sagtens holde til frost.

 

 

 

Køb Colour Fix her!

 

Køb farvepigmenter her!