Løvehule til ZOO i København

For at berige både løvernes hverdags og gæsternes oplevelse i ZOO, skulle løverne have en ny klippehule/udsigtspost. For at teste om klippehulen ville kunne opfylde formålet, havde ZOO inden testet med en udsigtspost af træ, og de fandt ud af at sådan en klippehule passede perfekt til formålet. Løverne var vilde med udsigtsposten, hvor de kunne kigge udover deres publikum, se hvad kamelerne havde gang i og løvehannen kunne lige puste sig lidt ekstra op overfor den rival han kunne se i restaurantvinduets reflektion.
Derudover fik løverne et sted hvor de kunne ligge i læ for vind og vejr, og den nye klippehule har endda indbygget gulvvarme så løverne også kan ligge lunt og lækkert til vinter.

Klippehulen er bygget op af fem klippestykker, som hver er bygget op over et stålskelet belagt med net. Herefter er der sprøjtet dekorationsbeton på, og overfladen er bearbejdet ved karvning så det ligner ægte klipper. Til sidst er klippehulen malet med Colour Fix og farvepigmenter.

I processen er der taget nøje hensyn til løvernes behov, samt dyrepassernes, og det generelle udseende af klippen, så den passer naturligt ind i løvernes anlæg.
Se flere billeder af processen herunder eller se videoen.