Spørgsmål:
Hvor tykt lag anbefaler I på en almindelig skulptur over fx flamingo/volierenet?

Svar
Vi arbejder typisk med tykkelse på mellem 1-3 cm. Styrken er ca. 3 gange højere end almindelig beton.Spørgsmål
Jeg vil gerne lave en stor cement kugle. Holder MakeMake uden på en badeboldt??...eller hvordan kan jeg gøre det ?

Svar
Hvis du har kyllinge/hønse net i og lægger 3-4 cm på kan du stå på den efter 8 dage. Med eller uden bold og fiber :0). Husk at MakeMake dekorationsbeton er 3-4 gange stærkere end alm. beton.
Du kan godt bruge net med plastik på. Ind imellem bruger vi ren plastik net.Spørgsmål
Er ny i den her gruppe og helt vild med jeres kreationer. Det skal prøves.
For lige at være helt sikker i brugen af det har jeg lige et par måske lidt dumme spørgsmål.
Når I kreerer, bruger I så støbeforme eller bygger i det op omkring stativer som med ler. Jeg forstår ikke helt, hvordan I får det så glat, hvis det ikke er i støbeform. Kunne I fortælle lidt om, hvordan I arbejder med det?

Svar
Når man arbejder med MakeMake bygger man typisk en grundform op af fx flamingo, PVC, stål osv. Det klæber på det meste. Vi bygger typisk op af to lag, hvor der tilsættes fiber i første lag. Så tørrer det en dags tid og så er det klar til anden lag. Der er mange teknikker til at skabe forskellige overflader man kan fx glitte på det, slå med en kost, trykke gummiforme ind i den våde beton osv.Spørgsmål
Jeg har et formstøbt plastik havebassin, som er blevet utæt. Kan jeg komme et lag MakeMake på, så det bliver tæt, og skal der evt. grundes med noget før MakeMake kommer på?

Svar
Hvis det kun er for at tætne dit bassin, fordi det har en revne, er Tec 7 en udemærket løsning. Hvis du vil tætne med MakeMake er du nødt til at give hele bassinet et lag MakeMake og derefter et lag bassin tætningsmenbran.Spørgsmål
Har bygget mig et terrarium, der er 160x50x50 cm, hvilket vil sige 400 L. Har tænkt mig at lave ørken tema, og har lidt brug for at vide, hvor meget beton jeg skal bruge + hvilke farver der passer godt?
Der skal gerne beton på siderne + på baggrunden.

Svar
Du skal bruge 1+ sæt med 20 kg beton, 5 farver, gul-rød-orange-hvid og sort, samt 1 L Colour Fix, + en ekstra 20 kg beton.
20 kg beton = 1m² i en cm tykkelse. Det er den tykkelse, som vi bruger til baggrunde.Spørgsmål
Vi har et ældre havebassin i beton, som vi gerne vil anvende til en have dam, desværre er bassinet utæt. Vi har set jeres bassin-tætningsmembran på jeres hjemmeside. Hvor meget skal vi ca. bruge?

Svar
I skal bruge ca. 1 kg pr. m². Vi sælger det i 3 kg og 10 kg spande. Bassin tætningsmembranen er som fed maling at smøre på, i 2-3 lag.Spørgsmål
Jeg har lige købt noget MakeMake, da jeg skal i gang med et lidt specielt projekt. Jeg vil prøve at lave en form for hul træstamme, og jeg har spekuleret en del over, hvordan det nu skal gøres, når den nu skal være hul. Det skal lige siges, at jeg aldrig har arbejdet med MakeMake før.
Jeg er nået frem til eventuelt at lave et skelet i hønsenet og lægge noget udover, der dækker for hullerne og så lave det derpå og derefter fjerne hønsenettet igen. Men kan det stå selv uden at kollapse og uden en grundform at støtte sig til? For ellers skulle jeg lade hønsenettet blive, men jeg ved ikke, om det vil påvirke vandet?
Stammen kommer nok ca. til at måle 65 x x30 cm.
Har i ideer til, hvad der eventuelt kunne bruges, må I også gerne skrive det.

Svar
Du må ikke bruge galvaniseret metal til fisk, men du kan bruge plast, pap eller flamingo. Når betonen er tør, er den meget stærk, så du behøver kun noget at bygge på, når betonen er blød. Når den er tør, kan den bære sig selv.Spørgsmål
Er det muligt at smøre en figur ind i olie eller andet slipmiddel og så bruge MakeMake udenpå, så figuren kan tages ud bagefter?

Svar
Makemake dekorationsbeton ekspanderer ca. 1 %, så der må overhovedet ingen negativ slip være. Billig idé kunne være at give modellen et par lag latex først og derefter lave en støtte form i MakeMake.Spørgsmål
Hvad glatter i med, når i vil have det glat?

Svar
• Man kan f.eks. ligge et stykke plastic ovenpå og så glatte ud på det
• Rene handsker
• Har set at man kan glatte med murerværktøj, det værktøj som man bruger, når man skal glatte ler
• Man kan bruge pensel og vand. Det bliver ikke helt glat, men en fin ru overflade som jeg kan lide det. Det er i øvrigt også effektivt for at lappe hullerne i første lag.Spørgsmål
Kan man bruge bassin-tætningsmembran ovenpå Epoxy?
Vi har et havebassin, der er malet med Epoxy maling, men vil gerne have det renoveret ved at bruge jeres produkter. Er det muligt at bruge jeres tætningsmembran og dekorationsbeton til opbygning af kunstige klipper på det underlag?

Svar
Svaret er både ja og nej. Du kan ikke tætne dit epoxy med vores tætningsmembran, men hvis du bygger det op med et nyt lag MakeMake beton i 2-3 cm lag over hele bassinet, kan du tætne det med bassin-tætningsmembran.Spørgsmål
Er det egentligt muligt at opbygge en have dam ved brug af almindelig beton til bund og så bruge jeres bassin tætningmembran til der, hvor vandet skal være og MakeMake til pyntet?

Svar
Alt er i princippet muligt. Men da der findes mange typer beton, kan jeg ikke give en garanti, at ved at smøre bassin tætningsmembran på, så er det frost- og revne sikkert. Der er mange faktorer, som spiller ind, fx også din armering i betonen.